“KONTEA” Povijesno – plesna udruga

Image

Fotografije i tekst: Udruga Kontea

“KONTEA” je s radom započela u jesen 2012.godine kao Plesna skupina povijesnih plesova iz Konjščine, nakon nekoliko mjeseci priprema i okupljanja članova. Od samog početka ideja je bila da se napravi nova i kvalitetna, stručno vođena plesna skupina, u čemu nam je od samog početka pomogla baletna umjetnica i koreografkinja gđa. Vlasta Rittig iz Zagreba, koja osmišljava koregrafije dvorskih i društvenih plesova Srednjeg vijeka i Renesanse, kao i društvenih plesova 19.stoljeća, a sve to prema autentičnim povijesnim zapisima.

Image

“Kontea” je s nastupima započela u proljeće 2013.godine nastupom na Srednjovjekovnom sajmu kod Kaštela Konjski u Konjščini, nakon čega je do kraja godine uslijedio niz od 17 uspješnih predstavljanja diljem Hrvatske, na brojnim manifestacijama oživljene povijesti kao što su viteški turniri, srednjovjekovni sajmovi i festivali, a također i nastupi na pozornicama diljem Hrvatske.

Image Image

Image

Kontea u starom gradu Trogir

Na Osnivačkoj skupštini 28.11.2013. “Kontea” prerasta u Povijesno-plesnu udrugu “Kontea” koja se okuplja s ciljem promicanja,razvitka i unapređenja plesa i plesne kulture na području općine Konjščina šire. Udruga okuplja djecu, mlade i odrasle bez obzira na godine, koji na taj načinu kvalitetno ispunjavaju svoje slobodno vrijeme, uče i napreduju, a stečeno znanje i plesne vještine javno prezentiraju na brojnim manifestacijama oživljene povijesti, kao i na drugim kulturno-turističkim manifestacijama diljem Hrvatske i u inozemstvu.

ImageImage

Kontea FB page

https://www.facebook.com/PlesnaGrupaKudAKonjscina

 

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Udruge i označen sa . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s