Novi projekt “Karlovac u Europi” ima za cilj umrežavanje gradova utvrda

Image(Design by Neven Cetinjanin)

“Karlovac u Europi”, naziv je novog projekta kojeg su osmislili Neven Cetinjanin, Streličarski klub Dubovac, Odbor za revitalizaciju karlovačke Zvijezde i TZ Karlovac. Cilj projekta je umrežavanje, odnosno moguća buduća partnerstva u civilnom i javnom sektoru između Karlovca i drugih sličnih gradova utvrda.

– Projekt je nastao potaknut originalnom suvenir majicom Nevena Cetinjanina, akademskog filmskog animatora. Ideja projekta je da se u prigodnom pozivnom pismu predstavnicima gradova predstavi Karlovac, pozove ih se na suradnju te na upoznavanje. Suvenir – majica se šalje kao poklon uz pozivno pismo, rečeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji. Na majici se, osim karlovačke utvrde, pojavljuju i utvrde gradova Charleroi, Bourtange, Huningue, Kronborg, Citadel of Lille, Nove Zamky, Coevorden, Neuf-Brisach, Palmanova, Landskrona, Kastellet Copenhagen.

– Na pameti mi je samo ova stvar; 250 000 posjetitelja godišnje – besplatan ulaz – ulaz u muzeje u tvrđavi 6 Eur – restoran – hotel (srednjevjekovni stil) – prometna povezanost – NIKAKVA – Groningen-Bourtange cca 80 km.- Dakle – ljudi ( njih 250000 godišnje ) odlaze u Bourtange ciljano tamo samo da vide nešto usred jedne šume, kaže Neven Cetinjanin.

Predstavnike gradova utvrda, kao i veleposlanike njihovih zemalja u RH, pozvat će se na jednodnevno događanje koje će se održati početkom srpnja, a na kojem će biti upriličen zajednički sastanak, prijem na Starom gradu Dubovcu, stručno razgledavanje Zvijezde te u večernjim satima projekcija vizualizacije 3D Zvijezde u Šancu, kažu u TZ.

Ovaj unos je objavljen u Projekti. Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.