Srednjovjekovne svečanosti u Velikom Taboru

Izvor: Dvor Veliki Tabor

SREDNJOVJEKOVNE SVEČANOSTI U DVORU VELIKI TABOR 2015.

12. rujna, 19.rujna i 26.rujna

14:00 – 18:00 sati

Veliki Tabor

Pozivamo Vas  na kulturno – turističku i povijesno – edukativnu manifestaciju koja se odvija u autentičnom ambijentu kasnosrednjovjekovne utvrde, u spomeniku kulture nulte kategorije u Dvoru Veliki Tabor, u Općini Desinić u sjeverozapadnom dijelu Hrvatskog zagorja. Dvor Veliki Tabor jedan je od najljepših i najočuvanijih gotičko – renesansnih dvoraca ne samo u Krapinsko – zagorskoj županiji već i u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Uz Dvor Veliki Tabor veže se jedna od najromantičnijih ljubavnih legendi – Legenda o Veroniki Desinićkoj koja nas odvodi u daleku prošlost prije više od pola tisućljeća.

Srednjovjekovne svečanosti u Dvoru Veliki Tabor oživljavaju stvarne likove iz naše povijesti uz pomoć brojnih kostimiranih sudionika koji će vrlo živopisno i uvjerljivo dočarati život u dvorcu: u posjet Velikom Taboru dolazi njegovo kraljevsko visočanstvo Sigismund Luksemburški i kraljica Barbara te njihova dvorska svita. Posjetitelji će moći pogledati srednjovjekovne plesove, dvorske lakrdijaše, stare vještine i zanate te vrlo atraktivne viteške borbe. Podsjetit ćemo se na užasne torture suđenja i proganjanja vještica.

Najmlađi posjetitelji će moći pogledati nastup srednjovjekovnog putujućeg kazališta i njihove lutkarske predstave te se uključivati u pojedine muzejske radionice (Gađanje lukom i strijelom, Sagradimo Veliki Tabor zajedno …)

Ovaj unos je objavljen u Najave/događaji i označen sa , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.