Digitalizacija zavičajne povijesti Pakraca

Izvor: digi-pakrac.com/Muzej grada Pakraca

pak

Zajednički projekt Gradske knjižnice Pakrac i Muzeja grada Pakraca pod nazivom “Digitalizacija zavičajne povijesti” odobren je i financiran 2015.godine od strane Ministarstva kulture, bit će predstavljen u sklopu obilježavanja 760 godina grada Pakraca i Dana grada Pakraca u utorak, 15.ožujka u 18.00 sati u Gradskoj knjižnici Pakrac.

Rezultat ovog projekta je zasebna web stranica na kojoj se planiraju digitalizirati svi brojevi starog Pakračkog vjesnika, prethodnika današnjeg Pakračkog lista, čije primjerke fizički imamo u našoj knjižnici, a zbog veće dostupnosti i korištenja, ali i važnosti ovog lista za proučavanje lokalne povijesti odlučili smo ga “ponuditi” čitateljima na ovaj način. Također, uz digitalizaciju Pakračkog vjesnika, na www.digi-pakrac.com očekuje vas i digitalizirana građa koju posjeduje Muzej grada Pakraca, a odnosi se na zavičajnu povijest – stare razglednice, fotografije, albumi Ive Gebera, nacrti najpoznatijih pakračkih građevina i još mnogo, mnogo toga. Ovo će biti i prilika da vam predstavimo i zajednički projekt Muzeja i Povijesnog društva Pakrac Lipik, a to su priručnici zavičajne povijesti, o čemu će govoriti Stjepan Benković, predsjednik Društva.

Ovim projektom uspjelo se zaštiti vrlo vrijedan materijal, a ujedno ga učiniti dostupnim širem krugu građana jer ova građa predstavlja iznimno važan dio identiteta grada.

Oglasi
Ovaj unos je objavljen u Projekti i označen sa , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google+ photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google+ račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

w

Spajanje na %s