Pozitivna turistička priča iz grada Ivanca

Izvor: Turistička zajednica grada Ivanaca

48358573_2124627707589082_5702626416193961984_o

U jednom od prijašnjih postova sam pisao o važnosti informativnih ploča i turističke signalizacije koja će posjetitelju pokazati put do lokaliteta. Neki se oko toga uopće ne potrude, pa lutate tražeći lokalitete, dok se neki potrude i naprave sjajnu priču, kao što je to napravila Turistička zajednica grada Ivanca. Projekt povezuje kulturnu, gospodarsku i prirodnu baštinu ivanečkog kraja. Ono što je bitno u cijeloj priči je da lokaliteti mogu biti u ponudi 365 dana u godini. Iza ove turističke zajednice već je uspješno realizirana jedna poučna staza pod nazivom “Ivanečki mlinarski put”, što pokazuje da se sa dobrim idejama, sa lokalnom pričom može biti drugačiji od drugih. Uvijek volim istaknuti kako me samo dobra priča može privući da posjetim neki lokalitet. Da li je to neki manje poznati lokalitet, legenda, povijesna priča? Tu svakako ne mislim na bogatu gastro ponudu, jer radi toga se nikada ne bi uputio u posjet nekom lokalitetu. 

 

Ovih dana, Turistička zajednica Ivanca završava realizaciju značajnog projekta koji obuhvaća nekoliko važnih segmenta i faza realizacije. Prije svega:
⦁ Uređenje određenih lokaliteta – građevinski radovi
⦁ Izrada i postav velikih informativnih ploča Ivančice
⦁ Izrada i postav info ormarića na Žganom vinu
⦁ Uređenje i postav klupa na određene lokalitete šetnice
⦁ Priprema za tiska turističko planinarske brošure
⦁ Izrada i apliciranje karte planinarskih puteva na Ivančici

Info ormarić P1080322

Nastavno na projekt prezentacije Ivanečkih melina nastavilo se sa intezivnim aktivnostima oko realizacije projekta što obuhvaća uređenje prve tematske turističke šetnice „Ivanečki mlinarski put“. Uslijedio je nastavak na projekt koji je direktno vezan na planinu Ivančicu. Velika i značajna aktivnost TZ grada je projekt izrade i postav velikih informativnih ploča na određene lokalitete, centar grada, Žgano vino i vrh Ivančice. Ujedno su uređene zemljane površine prirodnim materijalima od kamena. Ploče su postavljene na drvene konstrukcije s krovom (vrh Ivančice i Žgano vino), u centru grada je prisutna metalna konstrukcija i sama ploča uz postojeće još dvije, Ivanečki mlinovi i Turističke šetnice „Ivanečki mlinarski put“ .
Na pločama je aplicirana karta svih obilježenih planinarskih puteva na Ivančici koje je obradio i istražio gosp. Zlako Smerke te mu ovom prilikom najsrdačnije zahvaljujemo na ustupanju karte. Uz kartu na ploči su istaknute zanimljivosti i posebnosti po čemu je Ivančica jedinstvena poput: flora, fauna, povijesni lokaliteti, legende, turistički sadržaji, manifestacije i opće informacije od izuzetne važnosti.
Tekstovi su pisani dvojezično, hrvatski i engleski uz dopunu na latinski određenih naziva flore i faune. Prilikom pripreme projekta i posebno samim apliciranjem karte nismo bili opterećeni teritorijalnim ustrojstvom ili granicama smatrajući da je Ivančica nedjeljiva te tu nema mjesta nekim graničnim linijama.
Cilj projekta jest približavanje –upoznavanje svih posjetioca, planinara i turista s samom planinom te posebno na informiranje i usmjeravanje u cilju sigurnog kretanja po planini.

Putokazi P9220070.JPG

48397518_2127466000638586_8215536056515166208_o

Projekt opremanja, uređenja Ivanečkog mlinarskog puta te nastavak na Ivančicu, jedinstveni su projekti Turističke zajednice grada Ivanca na razini Republike Hrvatske. Posebno su upotrebljena nova inovativna rješenja. Projekt povezuje kulturnu, gospodarsku i prirodnu baštinu ivanečkog kraja.
Svi sadržaji i realizirani projekti pripremljeni su da se može granati i na druge tematske šetnice, a svakako važno za buduću realizaciju projekta Cikloturizma.

Za projekte šetnice vezano na ivanečke mlinove i samu Ivančicu u predstojećem razdoblju izradit će se i posebna web aplikacija što će dodatno utjecati na kvalitetno pozicioniranje šetnice na globalnoj razini. Ujedno je u fazi izrade promotivna turističko planinarska brošura sukladno projektu i troškovniku vezano na dobivenu bespovratnu potporu.

48417144_2127467303971789_3270277047947100160_o

48368081_2127466863971833_8352781487350743040_o

 

Sredstva za realizaciju projekta osigurana su temeljem apliciranja projekta od TZ grada Ivanca i dobivanja bespovratne potpore od strane Hrvatske turističke zajednice uz financijsku pomoć grada Ivanca.

Turistička signalizacija i informativne ploče

Ovaj unos je objavljen u Projekti i označen sa , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.