Studio i radionica heraldičkog dizajna Heraldic art Rijeka

Izvor: heraldic-art.hr
2015-11-10_rekonstrukcija_kastela_bribirRekonstrukcija frankopanskog kaštela u Bribiru, autor Mladen Stojić, izvor heraldic-art.hr

 

Bavimo se prvenstveno heraldičkim dizajnom (oblikovanjem grbova). Bavljenje ovom vrstom dizajna zahtijeva poznavanje heraldike i pravila oblikovanja grbova, konzultiranje heraldičke literature i stvaranje odgovarajuće baze podataka koja se odnosi na općenitu teoriju heraldike, ali i na popisivanje i prikupljanje podataka o grbovima i njihovim vlasnicima.
Naročite rezultate postižemo u kreiranju službenih komunalnih grbova u Republici Hrvatskoj. S preko tristotinjak tako realiziranih grbova odobrenih od stručnih nadležnih tijela, u državi prednjačimo u ovom poslu.
Osim kreiranja grbova za jedinice lokalne uprave i samouprave, bavimo se i prikupljanjem i izvođenjem (dizajniranjem) plemićkih, obiteljskih i osobnih grbova i izvedbom njihovih aplikacija.  U okviru toga izveli smo i više projekata i izložbi realiziranih kroz povijesno-heraldička istraživanja, a kao likovnu prezentaciju tematski vezanih grbova.
Poduzeće već godinama širi svoju djelatnost i obogaćuje ponudu nudeći cijeli niz aplikacija i artikala vezanih uz grbove; izradu i dizajn zastava i gonfalona, svečanih pečata, diploma, plaketa, grafika, reljefa i sl., ali i kompletno uređenje interijera na temu heraldičkih motiva (tekstili – zavjese, zastave, stolnjaci), reljefi, slike, oružje i sl.
Pozitivni komentari, pohvale i zadovoljstvo naših klijenata te već zavidna tradicija znaci su da dobro odrađujemo naš posao. Svjesni smo da moramo neprekidno učiti i usavršavati naša znanja, pa stoga sudjelujemo na internacionalnim seminarima koji se diljem Europe održavaju na temu heraldike i heraldičke baštine.
Važno nam je da našom djelatnošću doprinesemo prezentaciji, promociji i očuvanju naše kulturne, povijesne i heraldičke baštine. U ostvarenju tog cilja realizirali smo niz izložbi, predavanja i prezentacija. Uspješno surađujemo s nizom muzeja, udruga i organizacija na realizaciji sličnih projekata.
IZRADA REPLIKA POVIJESNIH PEČATA
2014-9-3_replika_povijesnog_pecata_frankopana_1Replika povijesnog pečata Frankopana, autor Mladen Stojić, izvor heraldic-art.hr
2014-9-3_replika_povijesnog_pecata_obitelji_zrinskiReplika povijesnog pečata Frankopana, autor Mladen Stojić, izvor heraldic-art.hr

 

2014-7-1_izrada_replika_srednjovjekovnog_oruzjaReplika srednjovjekovnog oružja, autor Mladen Stojić, izvor heraldic-art.hr
2014-5-20_grafike_srednjovjekovnih_kastela2Stari grad Tounj, autor Mladen Stojić, izvor heraldic-art.hr

 

DIPLOME, PEČATI I PLAKETE

RODOSLOVNA STABLA

2015-7-7_rodoslovna_stablaObiteljsko stablo de Corbavia, autor Mladen Stojić, izvor heraldic-art.hr

 

Ovaj unos je objavljen u Uncategorized i označen sa , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.