The Magna Via Francigena

Izvor: visitsicily.info

francigena

Magna Via Francigena, velika cesta franačkih vitezova, prati drevnu rutu između Agrigenta i Palerma koju su tisućljećima koristili hodočasnici i putnici.
Nakon stoljeća zaborava, ovaj sugestivni trag došao je u novi život. Hodati ili voziti hodočasničkim putem znači sporije istraživati ​​autentičnu Siciliju, kao što su to činili ljudi prošlih stoljeća, i otkrivati ​​samo srce otoka sa njegovim skrivenim draguljima: arheološkim i prirodnim nalazištima, kao i remek-djelima umjetnosti postavljenim usred neprolazne ljepote Sicilije.

Magna Via prekriva oko 180 km (112 milja) i fragmentirana je na 9 dijelova od 20-25 km (otprilike 13-16 milja). Hodočasnici mogu prošetati po svim ili nekim dijelovima po svojoj želji. Put hodočasnika vodi stazama i tzv. “Regie trazzere” (drevne ceste koje su slijedile rimske konzularne ulice), kao i sekundarnim cestama koje spajaju sredozemnu obalu na jugu i tirensku obalu na sjeveru. Staza prolazi tri od devet sicilijanskih pokrajina, Agrigento, Caltanissetta i Palermo i prolazi kroz selo Castronovo di Sicilia, postavljeno na pola puta između Palerma i Agrigento, gdje još uvijek možete doživjeti tradicionalnu ‘transumanzu’, migraciju ovaca i krava iz planina u nizinu.

 

64260284_2391906627707113_5339987681554202624_o

67289089_2420979424799833_7007734507772051456_oPhotos FB Page Magna Via Francigena 

Magna Via prolazi kroz 13 gradova koji nude tradicionalno hodočasničko gostoprimstvo u crkvama i hostelima koje vode neprofitne organizacije gdje plaćate donacijom ili privatni smještaj, gdje gosti mogu uživati ​​u tradicionalno toploj dobrodošlici mještana po vrlo niskim cijenama. Putnici također mogu birati između klasičnog smještaja, smještaja u hostelima za mlade, seoskim kućama, ovisno o razini komfora koju žele. Najbolji period za organiziranje putovanja je od travnja do lipnja ili rujna do studenog, kada možete uživati u blagoj i sunčanoj klimi.

Kao hodočasnički put koji nosi svoje ime, Magna Via ima vlastito uvjerenje ili hodočasničku putovnicu, kao i konačnu potvrdu. S putovnicama hodočasnici dobivaju poseban status s popustima u restoranima i hostelima. Hodočasnici prikupljaju pečate u svojim putovnicama u svakoj fazi kako bi dokazali da su pješačili barem 100 km da bi dobili svjedočanstvo. 

 

Magna Via jedinstveno je iskustvo, izvan uobičajenih turističkih ruta i istovremeno otvorena svima, izletnicima, turistima i istraživačima svih dobnih skupina.

sicilia-mappa-mtb

Ovo je sasvim nova avantura na Siciliji . Molimo vas da nam pomognete da poboljšamo ovo iskustvo pisanjem prijedloga na   magnaviafrancigena@gmail.com  ili prijavom na Facebook stranicu „Magna Via Francigena“.

 

Ovaj unos je objavljen u Projekti i označen sa , , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.