Žive slike u Muzeju grada Zagreba

Izvor: Muzej grada Zagreba

84557116_10157167794903237_2170436120733548544_o

Samo nas desetak dana dijeli od najzabavnijeg edukativnog predfašničkog događanja u našem gradu – dvadeset i prvih ŽIVIH SLIKA!
U subotu i nedjelju, 22. i 23. veljače, od 11 do 14 sati, dođite na druženje sa brojnim likovima iz bogate zagrebačke povijesti!
 
Žive slike organizirane su po uzoru na slično događanje priređivano krajem 19. stoljeća u Zagrebu, a najpoznatije su bile u palači obitelji Vraniczany. Djelatnici Muzeja grada Zagreba, kolege i prijatelji Muzeja kostimiraju se u likove iz prošlosti. Posjetiteljima u prvom licu govore o sebi, o povijesti grada i vremenu u kojem su živjeli.
 
Uz već poznate likove (kralj Bela IV., prvi zagrebački biskup Duh, zagrebački biskup Benedikt Vinković, zvonoljevač Henrik Degen, barunica Ana Marija Rauch, ilirac Ljudevit Gaj i prva hrvatska operna pjevačica Sidonija Rubido Erdödy…) ove godine u Muzeju možete susresti i niz novih: Tatara u potjeri za kraljom Belom IV., Barbaru Kovačić, mlinaricu na Kaptolu, učenice Glazbene škole i njihovu učiteljicu, Stjepana Radića kao studenta na Zagrebačkom sveučilištu, Karolu Milobar, prvu zagrebačku ginekologinju, zagrebačkog gradonačelnika Vjekoslava Heinzela i brojne druge likove.
 
Ovogodišnja tema Živih slika je obrazovanje. U suradnji s Hrvatskim školskim muzejom i njegovim djelatnicama predstaviti ćemo hrvatsko školstvo i njegov razvoj kroz likove učiteljica i odgajateljica. Tako će zagrebačka opatica Judita Petronila Zrinska pričati o školi za djevojčice koja je bila u sklopu samostana, Marija Jambrišak podučit će vas školskoj disciplini, a Natalija Wickerhauser kako učiti strane jezike.
 
Ove godine posjetitelji mogu razgledati i izložbu ZAGREBAČKI SOLISTI, a učiteljice glazbe iz Glazbenog učilišta Elly Bašić će vas podučiti i kako zasvirati na gudačkim instrumentima u Glazbenoj učionici koja se nalazi u sklopu izložbe.
 
Nakon Živih slika u Muzeju grada Zagreba, u utorak 25. veljače u organizaciji Pedagoško-andragoškog odjela MGZ-a nekolicina djelatnika Muzeja i naših suradnika posjetit će male pacijente Klinike za dječje bolesti Klaićeva te djecu oboljelu od cerebralne paralize u Centru za odgoj i obrazovanje Goljak.
 
Godine 2017. programu je dodijeljena nagrada Hrvatskog muzejskog društva za najbolji pedagoško-edukacijski program.
 
Tijekom trajanja Živih slika u predvorju Muzeja bit će organizirana kreativna radionica Nacrtaj mi masku. Profesionalne vizažistice Lidija Fištrek i Zdenka Mihelj posjetiteljima će oslikavati lica.
 
Žive slike su dani otvorenih vrata za posjetitelje Muzeja.
Ovaj unos je objavljen u Najave/događaji i označen sa , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.