Izložba Glagoljicom po svijetu u Oštarijama

izl

Projekt putujuće izložbe Glagoljicom po svijetu, profesorice Natalije Bulić-Kuić i njenih povjesničara iz OŠ Antunovac, svake godine započinje na izložbi “Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisama – glagoljice” koju u veljači organiziraju Društvo prijatelja glagoljice i Nadbiskupijski pastoralni institut, u sklopu projekta Hrvatska glagoljaška baština. Na taj način dio učeničkih radova iz 16 osnovnih i srednjih škola, sudionika izložbe, i ove godine će se moći vidjeti u 16 glagoljskih središta diljem Hrvatske i u Mostaru.

Postaju putujuće izložbe u Oštarijama organizirali i postavili su Maći oštarski glagoljaši uoči Velke Maše te su je posvetili obilježavanju 570. obljetnice gradnje Svetišta u Oštarijama (1450. – 2020.) i 500. obljetnice razaranja Svetišta (1521.- 2021.).

Izložba je otvorena danas, 14. kolovoza 2020. u 18:00 sati, a moći će se pogledati još i sutra od 10 do 13h te od 17 do 20 h.

Od ponedjeljka izložba će preseliti u PŠ Siniše i Zrinka Rendulića u Oštarijama do odlaska u sljedeće glagoljaško središe.

Fotografije možete pogledati ovdje.

Ovaj unos je objavljen u Najave/događaji, Uncategorized i označen sa , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.