„Frankopanski posjedi” – izložba fotografija autora Mladena Valjka

Izvor: Zavičajni muzej Ogulin

U Ogulinu, gradu Bernardina Frankopana, u Zavičajnom muzeju Ogulin, od 29. travnja do 23. svibnja 2022. bit će postavljena izložba fotografija grafičkog dizajnera Mladena Valjka, fotografa amatera iz Karlovca. Autor je ujedno i suradnik projekta „U potrazi za frankopanskim posjedima“, koji je široj javnosti poznat po promoviranju i popularizaciji frankopanske baštine putem digitalnih medija.

Zaljubljenik u frankopansku baštinu, Mladen Valjak svojim osobnim angažmanom kao dio grupe entuzijasta, obogaćuje svojim fotografijama i kratkim filmovima projekt „U potrazi za frankopanskim posjedima“.

Autor će ovom izložbom predstaviti desetak povijesnih lokacija frankopanske baštine: Ogulin, Ozalj, Ribnik, Novigrad na Dobri, Modruš, Slunj, Drežnik na Korani, Frankopanske solane u Solinama, mlin na Velom potoku (otok Krk) i Frankopanski srednjovjekovni most preko rijeke Tounjčice. Postav izložbe sadržavati će fotografije nastale fotoaparatom i dronom.

Uz svaku izloženu fotografiju bit će priložen pripadajući QR kod s poveznicom na kratki film na autorovom youtube kanalu vezan uz pripadajuću lokaciju na fotografiji.

O autoru izložbe:

Mladen Valjak rođen je 27.08.1977. u Karlovcu. Od 2015. živi i djeluje u Njemačkoj, unatrag 3 godine u Berlinu. Završio je Prirodoslovno-matematičku gimnaziju u Karlovcu, a nakon toga Grafički fakultet u Zagrebu te je stekao zvanje dipl. ing. grafičke tehnologije.

Radio je kao grafički urednik knjiga, grafički dizajner u marketingu, event manager u organizaciji koncerata u Hrvatskoj, a u Berlinu proširuje svoje stručno usavršavanje i postaje UX/UI dizajner.
Zaposlen je kao fotograf u najvećem salonu vintage i retro namještaja u Berlinu, a od 01.05. 2022. prelazi u Mail Boxes ETC u samom srcu Berlina kao Center Assistent i voditelj odjela grafičkog dizajna, pripreme i tiska.

Po svemu navedenome može se reći da je Mladenu Valjku fotografija ne samo hobi već i strast! U posljednje 2 godine bavi se i snimanjem dronom te izradom i montažom pripadajućih filmova, uglavnom vezanih uz povijesne lokalitete u Hrvatskoj i Europi.
Do sada je imao 2 samostalne izložbe, a uskoro planira i dobrotvornu izložbu za obnovu Novigrada na Dobri, kao i nekoliko izložbi izvan Hrvatske.

Godine 2017. njegova fotografija „Izlazak Sunca iznad katedrale u Ulmu“ proglašena je ulmskom fotografijom godine.

I, za kraj autor je po svojoj prirodi rocker, pustolov, „srednjovjekovni“ streličar, putoholičar, zaljubljenik u stare gradove, povijest, oldtimere i tehniku općenito, kao i strastveni gamer World of Tanks, fotograf, pilot drona, hobi biciklist… Niz se nastavlja te s vremenom sve više proširuje.

Frankoopanske solane u Solinama, na otoku Krku
Modruš

Ovaj unos je objavljen u Najave/događaji i označen sa , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.