Proljeće u Andautoniji

Image

(Izvor: Arheološki muzej u Zagrebu amz.hr)

Povodom otvaranja sezone 2014. godine, a ujedno i obljetnice 20 godina od otvorenja Arheološkog parka organizira se manifestacija Proljeće u Andautoniji. Manifestacija se održava četiri  nedjelje tijekom mjeseca lipnja (1., 8., 15. i  22. lipnja) od 12 do 18 sati. Manifestacijom se želi  proširiti ponuda Arheološkog parka  te edukativnim sadržajima približiti  način života u rimsko vrijeme. 

Glavna tema ovogodišnje manifestacije: Kakav gospodar-takav pas (Qualis erus talis et canis) -Kućni ljubimci u rimskom gradu, predstavit će se izložbom i edukativnim radionicama i igraonicama.

Posjetitelji će moći sudjelovati i u radionicama vezanim uz svakodnevni život Rimljana (izrada nakita i keramičkih posuda, rimske igre, odjeća i dr.) te u uživati u rimskoj hrani i vinu. 

Manifestacijom se ujedno obilježava i dvadeset godina od otvorenja Arheološkog parka, pa će tim povodom biti priređena  i izložba fotografija na otvorenom: „20 godina  Arheološkog parka Andautonija“  (od  istraživanja, konzervatorskih radova,  radionica, manifestacija).Tijekom manifestacije ulaz u Arheološki park je besplatan za sve posjetitelje, a dobrodošli su i kućni ljubimci. Osim obilaska Arheološkog parka, moguće je razgledati i  izložbu Mirisi u Andautoniji, koja je je od 2012. god. postavljena u Interpretacijskom centru Arheološkog parka, a uz koju će se održavati i radionica izrade „rimskih“ mirisa. (Poznato je da su bogati Rimljani ponekad mirise stavljali i na svoje kućne ljubimce).

Tijekom manifestacije ulaz u Arheološki park je besplatan, a posjetitelji mogu razgledati i izložbu Mirisi u Andautoniji, koja je je od 2012. god. postavljena u Interpretacijskom centru Arheološkog parka.  Svi sadržaji su prilagođeni slijepim i slabovidnim osobama te osobama s drugim oblicima invaliditeta, a organiziran je i  besplatan prijevoz dva puta dnevno iz Zagreba.

Polazak autobusa je predviđen na terminalu Glavni (željeznički) kolodvor (pored Mc’Donaldsa) u sljedećim terminima: 

11:30 Glavni kolodvor – Ščitarjevo

14:30 Ščitarjevo – Glavni kolodvor

15:00 Glavni kolodvor – Ščitarjevo

18:00 Ščitarjevo – Glavni kolodvor

Image

Ovaj unos je objavljen u Najave/događaji i označen sa , , , . Bookmarkirajte stalnu vezu.

Komentiraj

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.